Mainos
Mainos

Heinäluoma tivaa keskustalta kantaa Irak-kysymykseen

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma perää keskustalta vastausta siihen, onko sen puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen arvostelussa Suomen ulkopolitiikkaa kohtaan kyseessä myös keskustan linja.

Vantaalla tänään puhunut Heinäluoma kyseli etenkin sitä, merkitseekö Jäätteenmäen "toistuva loanheitto" Suomen ulkopolitiikan ylle sitä, että myös mustamaalaus on koko keskustan linja. -Hänen uusin väitteensä Suomen liittymisestä Irakin vastaiseen Yhdysvaltain sotarintamaan on uskomattoman paksua vääristelyä. Siksi äänestäjillä ja muilla puolueilla on oikeus saada tietää, miten laaja poliittinen tausta väitteellä on, Heinäluoma peräsi.

Heinäluoma katsoo, että jos kyseessä on koko keskustan linja, voi vain todeta, että keskustalle on syntymässä Irak-ongelma. -Jäätteenmäen lausunnot ovat vastuuttomia, sillä kysymyksessä on Suomen ulkopolitiikan uskottavuus sekä maan maine maailmalla.

Riidankylvön sijaan vastuullisempaa toimintaa Heinäluoman mielestä olisi, se että oppositio tukisi Suomen valtiojohtoa tällaisessa vakavassa tilanteessa.

Heinäluoma korosti, että Jäättenmäen tarkoittama usean kymmenen maan edustajan tilaisuus Yhdysvalloissa oli diplomatialle täysin normaalia informaation saamista ja hankkimista.

Jos suomalaiset diplomaatit eivät osallistuisi tällaisiin tilaisuuksiin, he eivät hoitaisi työtään, niin kuin pitää. Heinäluoma muistutti, että Suomen ulkopolitiikka on ankkuroitu Irak-kysymyksessä lujasti YK-painotteiseen linjaukseen, jonka hallitus on tehnyt tasavallan presidentin johdolla.

-Sota pitää yrittää välttää viimeiseen saakka, mutta jos se alkaa, humanitaarinen auttaminen ja jälleenrakennus on Suomenkin velvollisuus yhtenä YK:n jäsenvaltiona.

Heinäluoma sanoi olevan tosiasia, että maailmalla valmistaudutaan laajasti humanitaariseen apuun kansainvälisten avustusjärjestöjen toimesta, ja että avun antaminen on inhimillinen velvollisuutemme, ei sotaan yllyttämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme