Mainos
Mainos

Heinäluoma tukee Niinistön veropuheita

Keskustelu veronalennuksista kiihtyy. SDP:n kansanedustaja ja entinen valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ehdottaa, että suurista veronkevennyksista tingittäisiin.

Heinäluoma yhtyy kokoomuslaisen puhemiehen Sauli Niinistön ajatukseen siitä, etteivät uudet veronkevennykset mene kulutukseen ja sitä kautta työllisyyteen, vaan jäävät sukanvarteen.

Heinäluoma kirjoittaa MTV:n uutisten nettikolumnissa, etteivät hallituksen elvytysopit eivät toimi nykyisessä taloustilanteessa. Heinäluoma käyttää esimerkkinä Yhdysvaltain tämänkeväistä veroalea.

- Yhdysvalloissa kävi niin, että 80 prosenttia veroalennuksina annetuista rahoista meni säästämiseen eikä työllisyyshyötyjä tullut.

- Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja pääministeri Matti Vanhanen käyvät tässä vanhoja sotia, eli vanhoilla opeilla. Nyt, kun kotitaloudet ovat niin velkaantuneita kuin ne ovat, eli yli kaksikertaa velkaantuneempia kuin kahdeksan vuotta sitten, tämä ei tule toimimaan.

Heinäluoma patistaakin Niinistön tavoin hallitusta tarttumaan opposition yhteistyötarjoukseen.

Pääministeri Vanhanen ja valtiovarainministeri Katainen tyrmäsivät eilen Niinistön ehdotukset. Valtiovarainministerin mukaan nyt on täydellinen hetki verojen alentamiselle. Pääministeri puolestaan ihmetteli pitäisikö nyt jäädä kassan päälle makaamaan.

(MTV3)

Lue myös Heinäluoman nettikolumni:

Lue politiikan toimituksen esimiehen Timo Haapalan blogi:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme