Mainos
Mainos

Heinäluoma tunnustaa tappion

SDP:n puheenjohtajan mukaan puolueen vahvoilla alueilla äänestysprosentti on jäänyt viimekertaista alhaisemmaksi.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on tunnustanut vaalitappion. Heinäluoma kuvaili ennusteen puolueelle lupaamaa 45 paikkaa selkeäksi tappioksi.

Hän kertoi saaneensa jonkun verran tietoja, että SDP:n vahvoilla alueilla äänestysprosentti olisi jäänyt viimekertaista alhaisemmaksi. Se selittäisi, miksi sunnuntain äänet olivat vieneet puolueen lukuja alaspäin.

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen arvioi hallitusvastuun rokottaneen keskustan vaalitulosta. Hän epäili Ylen ennusteen julkistamisen jälkeen, että keskusta on kolmen ensimmäisen joukossa, mutta se voi olla ensimmäinen, toinen tai kolmas.

Vanhasen mukaan ennakkosuosikin asema ei ole koskaan helppo. Syyn tietävät yksin äänestäjät. Keskustan puheenjohtaja piti täysin mahdollisena, että kokoomuskin voi kiriä ensimmäiselle sijalle.

Kokoomuksen nousu ei vielä kirvoittanut Vanhaselta mitään kommentteja porvarihallituksen mahdollisuudesta, vaikka kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen uskoi tuloksen edellyttävän muutosta.

Vanhanen muistutti, että suurin puolue pääsee aloittamaan hallitustunnustelut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme