Mainos
Mainos

Heinäluoma: Työmarkkinoiden syytä tarttua hallituksen käteen

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) patistaa työmarkkinaosapuolia tarttumaan hallituksen ojentamaan käteen. Heinäluoma muistuttaa, että hallitus on ilmoittanut olevansa valmis yhteistyöhön työmarkkinajärjestöjen kanssa.

– Palkansaaja- ja työnantajapuolella pitäisi pysähtyä miettimään, olisiko nykyisessä taloustilanteessa kaikkien etujen mukaista palata yhteiseen neuvottelupöytään, sanoo Heinäluoma.

Hänen mielestään epävakaassa maailmassa on erityisen tärkeää, että Suomessa osataan toimia kansallisesti oikein. Vakaat työmarkkinat ja vakaa sopimuspolitiikka voisivat tässä tilanteessa olla Suomen suuri etu.

Yhdessä tekemistä korostaa myös SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Hän uskoo, että eri tahojen yhteistyö on tärkeässä asemassa, kun valtiovallan mahdollisuudet elvytystoimiin ovat rajalliset.

– Valtiovallan ja työmarkkinajärjestöjen järkevällä yhteistyöllä me voisimme saada aikaan talouteemme ennustettavuutta ja kilpailukykyä, sanoi Lyly tänään Veturimiesten liiton tilaisuudessa Tampereella.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme