Mainos
Mainos

Heinäluoma vaatii Tehy-sovittelulle takarajaa

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii hallitusta ottamaan nykyistä suuremman roolin terveydenhoitoalan työkiistassa. Hänen mielestään hallituksen pitäisi asettaa sovittelulle selvä takaraja. Heinäluoma korosti maanantaina politiikan toimittajien lounaalla, ettei sovittelussa saa ajelehtia ensi maanantaille.

Heinäluoman mielestä on myös välttämätöntä, että hallitus tulee kuntia vastaan muutoinkin kuin vain työkiistassa. Hän ehdottaa 600 miljoonan euron vuosittaista lisäpanostusta kuntatalouteen. Puolet tästä voisi suunnata palkkoihin.

Heinäluoma on samaa mieltä kuin valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.), ettei kertaluonteisilla tuloilla voi rahoittaa tulevia. Hän perustaa vaatimuksen lisärahoituksesta vahvaan talouskasvuun. Heinäluoma muistutti, että julkistalouden ylijäämä ylittää hurjimmatkin odotukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme