Mainos
Mainos

Heinäluoma yhteisöveron keventämisestä: Kuka näitä veroja sitten maksaa?

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) varoittaa hallitusta yhteisöverojen keventämisestä.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että työmarkkinajärjestöt ja hallitus ovat neuvotelleet tiiviisti viimeiset kolme viikkoa tupoa muistuttavasta kolmivuotisesta raamisopimuksesta työmarkkinoille. Hallitus on yrittänyt taivuttaa tupo-ratkaisusta toistuvasti irtisanoutunutta Elinkeinoelämän keskusliittoa sopimuksen taakse lupaamalla sille 2-3 prosentin alennusta yhteisöveroon.

Heinäluoma sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että veron lasku voi kaatua palkansaajien harteille.

- Siitä olen kyllä huolissani, että jos Vanhasen hallitus vielä lopputöinään varastaa valtion kassan, niin että jaetaan kaikki rahat sieltä pois, niin tulee erittäin vaikea vaalikausi. Varoittaisin siitä, että annetaan kaikki valtion tulot pois. Tässä puhutaan yhteensä yli miljardin euron tukiaisista. Ensin meni Kela-maksu, se oli lähes miljardi euroa. Jos nyt tehdään vielä yritysveron lasku, niin kuka näitä valtion veroja jää maksamaan. Se on tavallinen palkansaaja tai eläkeläinen.

Heinäluoma on hallituksen kanssa samaa mieltä sitä, että jonkinlainen vakauttava tuloratkaisu on saatava aikaiseksi.

(MTV3)

Lue myös:

Katso kansanedustaja Eero Heinäluoman haastattelu (Huomenta Suomen uutiset 10.12.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme