Mainos
Mainos

Heinäluoma: Yksimielisyyttä komissaariehdokkaan nimeämisessä

SDP:n puoluesihteeri toivoo hallituspuolueilta sopuratkaisua suomalaisen komissaariehdokkaan nimeämisessä.

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma toivoo hallituspuolueiden päättävän yksimielisesti suomalaisesta komissaariehdokkaasta.

- Olisi luontevaa, että hallituspuolueet pyrkisivät säilyttämään puheenjohtaja-asiassa vallinneen hyvän yhteistyöhengen ja hakemaan yksimielisyyttä myös komissaariehdokkaan nimeämisessä, Heinäluoma kirjoittaa Ilkassa julkaistussa kolumnissaan.

- Tilanne on avoin eikä hallituspuolueiden välillä ole asiassa mitään välipuheita. Komissaariehdokasta asetettaessa rima on kuitenkin syytä pitää korkealla. Ehdokkaalta on lupa odottaa hänen olevan koko Suomen omaisuutta, sillä vain näin toimien valittu voi onnistua vaativassa tehtävässään.

Heinäluoma arvioi, että pääministeri Matti Vanhanen teki arvostettavaa ja isänmaallista työtä puhemies Paavo Lipposen komission puheenjohtajaehdokkuuden puolesta. Puoluesihteerin mukaan Suomi sai omalla ehdokkuudellaan paljon sympatiaa.

(MTV3-STT)

Keskusta perustelee keskustalaisen komissaarin valintaa muun muassa sillä, että Suomen EU-komissaarina on istunut demari jo kymmenen vuoden ajan.

(Huomenta Suomi 29.06.2004)

EU-maiden johtajat kokoontuvat illalla pikahuippukokoukseen Brysseliin vahvistamaan Portugalin pääministerin Jose Manuel Durão Barroson valinnan EU-komission uudeksi puheenjohtajaksi.

(Huomenta Suomi 29.06.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot