Mainos
Mainos

Heinäluoma: Yksityinen raha turmelee yliopistot

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma arvostelee hallitusta yliopistojen muuttamisesta yksityisen rahan temmellyskentäksi.

- Hallituksen perjantaiset linjaukset avaavat tien yliopistojen säätiöittämiseen. Hallitus tarjoaa nyt maamme yliopistokenttää myyntiin varsin halvalla 75 miljoonan euron summalla, Salossa puhunut Heinäluoma arvosteli.

Heinäluoman mielestä sivistysyliopistojen tulevaisuuden kannalta on kestämätöntä, että suurella rahalla voi jatkossa ostaa paikkoja yliopistojen hallintoon.

- Tämä yksityistäminen vaarantaa väistämättä perinteisen yliopistojen autonomian sekä koko sivistysyliopistojärjestelmän tulevaisuuden. Tässä mestarina toimii etenkin kokoomus pistämällä myyntiin suomalaisen sivistyksen peruspilarin yliopiston.

Heinäluoman mukaan hallituksen rahoituspäätökset tulevat myös eriarvoistamaan laajasti yliopistokenttää.

- On hyvä muistaa, että yksityinen raha ei ole pyyteetöntä eikä sitä myöskään ole samalla tavalla kaikkien yliopistojen saatavissa. Humanistiset alat ja bisneksestä kauempana sijaitsevat alueyliopistot ovat hallituksen kaavailujen suuria kärsijöitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme