Mainos
Mainos

Heinäluoman kommentti hävittäjistä nousi ruotsalaislehtien otsikoihin

Ruotsalainen iltapäivälehti Expressen kertoo Suomen haluavan ostaa ruotsalaisia Jas-hävittäjiä. Otsikon "Finland vill köpa Jas" alla lehti kertoo, että Suomi voi korvata nykyiset koneensa Jas Gripen -hävittäjillä.

Expressen siteeraa jutussaan puhemies Eero Heinäluoman (sd.) MTV3:lle antamaa haastattelua. Heinäluoma sanoi Huomenta Suomen Torstaikabinetissa Suomen huomioineen ruotsalaishävittäjät yhtenä vaihtoehtona.

– Ilmahankinta on tulossa eteen, ja pidämme ruotsalaisen vaihtoehdon esillä. Jos pohjoismaat pääsisivät tilanteeseen, että meillä olisi yhteinen konetyyppi käytössä, niin siitä tulisi älyttömiä säästöjä niin hankinnoissa, huolloissa kuin käytössäkin, kommentoi Heinäluoma.

Myös mm. Aftonbladet ja Svenska Dagbladet kirjoittavat aiheesta verkkosivuillaan.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei kuitenkaan vielä ole lähdössä Ruotsiin hävittäjäkaupoille.

– No emme ole vielä ruvenneet konemerkkiä valitsemaan. Nämä viimeaikaiset hankinnat ovat kuljettaneet ihan hyvin, laatu on ollut ihan hyvä, hän kuittasi tiedotustilaisuudessa.

(MTV3 - STT)

Katso Timo Haapalan juttu (Seitsemän uutiset 20.12.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme