Mainos
Mainos

Heinojen ampujalla ei motiivia teolleen

Heinojen pariskunnan ampunut 17-vuotias poika ei osannut selittää tekonsa syitä Kouvolan hovioikeudessa. Heinojen murhajutun käsittely alkoi aamulla.

Martti ja Elise Heinon pienoiskiväärillä ampunut poika ei osannut kertoa hovioikeudelle syytä surmiin.
Aino selitys kaksoissurmalle oli hänen mukaansa ehkä se, että hän ei halunnut pettää kavereitaan. 17-vuotias nuori oli neljästä kaksoismurhasta tuomitusta espoolaisesta ensimmäinen, jota kuultiin hovioikeudessa.
Murhajutun käsittely alkoi aamulla Kouvolan hovioikeudessa. Murhista tuomitut espoolaispojat vaativat tuomioihiinsa lyhennystä sillä pääosin perusteella, että kyse ei ollut murhista vaan tapoista.

Heinot pienoiskiväärillä ampunut 17-vuotias perusteli vaatimusta sillä, että hänen mukaansa teossa ei ollut murhan edellyttämää vakaata harkintaa.

Kaksi mukana ollutta 18-vuotiasta nuorta ovat myöntäneet olleensa suunnittelemassa tekoa, mutta pitävät omaa rooliaan pienempänä. Nuoret vaativat vaativat tuomion pudottamista nykyisestä 12 vuodesta 10 vuoteen, vaikka murha-nimike säilyisi.

20-vuotias väittää olleensa vain avunantaja

Käräjäoikeuden pääsuunnittelijaksi nimeämä 20-vuotias mies kiisti hovioikeudessa teon. Hän vaati myös syytteiden hylkäämistä. Pääsuunnittelijaksi nimetty sanoo, että hän poistui mökiltä ennen murhia ja muut kolme olivat mökillä ylittäneet sen, mistä oli aiemmin sovittu. Hän katsoi vain olleensa autonkuljettaja ja vain sopinut Martti Heinon kanssa tapaamisesta. 20-vuotias katsoi korkeintaan olleen avunantaja.

Valtionsyyttäjä Matti Nissinen totesi, että käräjäoikeuden tuomion muuttamiseen ei ole syytä. - Tuomiot ovat oikeudenmukaisessa suhteessa, Nissinen totesi. Uhrien omaisia edustanut asianajaja Heikki Lampela oli samaa mieltä kuin valtionsyyttäjä.

Riihimäen käräjäoikeus tuomitsi nuoret viime kesäkuussa kahdesta murhasta ja muista rikoksista. Murhasuunnitelman alullepanijana tuomittu oli tekoaikaan ryhmän ainoa täysi-ikäinen ja sai elinkautisen tuomion. Heinot pienoiskiväärillä ampunut 17-vuotias sai 13 vuotta vankeutta ja kaksi 18-vuotiasta nuorukaista tuomittiin 12 vuoden vankeusrangaistuksiin.

Elise Heinon puhelu järkytti


Elise Heinon soittama 59 sekuntia pitkä hätäsoitto järkytti Kouvolan hovioikeudessa. Puhelussa hätääntynyt nainen kertoo, että hänen miehensä on ammuttu. Puhelu päättyy kesken, kun sen aikana Elise Heinoa ammutaan. Yksi syytetyistä nosti kädet korvilleen, kun nauha kuunneltiin. Muut syytetyt näyttivät totisilta.

Martti ja Elise Heino ammuttiin Lopella elokuussa 2001. Ruumiit upotettiin mereen, josta ne löydettiin pitkien etsintöjen jälkeen. Tarkka motiivi ei selvinnyt. Ilmeisesti kyse oli kännykkäkauppabisneksessä syntyneistä veloista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.01.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme