Mainos
Mainos

Heinolat yhdistyvät

Heinolan kaupungin ja maalaiskunnan kuntaliitos onnistuu kuin onnistuukin ensi vuoden alusta. Korkein hallinto-oikeus kumosi tänään Mikkelin lääninoikeuden päätöksen, jonka mukaan valmistelussa olisi rikottu tasa-arvopykäliä.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan tasa-arvolakia ei tarvinnut soveltaa Heinoloitten kuntaliitosta valmistelleeseen yhteistyötoimikuntaan. Se oli nimestään huolimatta lähinnä neuvotteluryhmä, ei kuntien yhteinen toimielin.

KHO:n mukaan sekään ei ollut virheellinen menettely, että kuntaliitosta valmisteltiin yhteistyötoimikunnassa. Sen täysmiehisestä kokoonpanosta ei ollut aikanaan lainkaan valitettu.

Heinoloitten kuntaliitos pääsi vuosikymmenten jahkailun jälkeen ennätysvauhtiin alkuvuodesta, kun poliittiset valtaryhmät tekivät asiasta kabinettisopimuksen: nykyiset kunnat lopetetaan ja tilalle perustetaan uusi kaupunki.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme