Mainos
Mainos

Heinonen jakaisi tiet ylläpidettäviin ja rappeutuviin

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen haluaisi jyvittää suomalaiset maantiet ylläpidettäviin ja sellaisiin, joiden kunnon annetaan heikentyä.

Heinonen sanoo Lapin Kansan haastattelussa keskiviikkona odottavansa budjettikeskustelusta vihjettä siitä, voidaanko tällaiseen tiestön luokitteluun ryhtyä.

-Rautatiepuolella budjetissa on jo kirjaus, jonka mukaan tarkastellaan tiettyjä rautatieyhteyksiä - ovatko ne kannattavia vai eivät - ja tässä mielessä on mielenkiintoista nähdä, miten eduskunta reagoi, sanoo liikenneministeri.

Heinonen korostaa, että vielä ei ole aika tinkiä Suomen tieverkon päivittäisestä liikennekelpoisuudesta. Tielaitos on tehnyt päätöksen määrärahojen käytöstä vuoteen 2003 asti, mikä ministerin mukaan takaa sen, että tiestön rappeutuminen voidaan pysäyttää.

Kansainvälisten vertailujen mukaan Suomessa käytetään varoja liikenneväylien kehittämiseen varsin niukasti. Heinosen mielestä investointien siirtäminen tuleville sukupolville ei ole järkevää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot