Mainos
Mainos

Heinonen: Lääkärien tarve kasvaa julkisella puolella

Viime marraskuussa voimaan tulleen lääkärien työaikalain vaikutukset selvitetään pikaisesti, lupasi opetusministeri Olli-Pekka Heinonen Lääkäripäivien avajaisissa tänään. Uusi työaikalaki merkitsee, että lääkäreitä tarvitaan julkiselle puolelle nykyistä enemmän.

Kun kunnat ovat palkanneet aiempaa enemmän sijaisia, lääkärien työttömyys on vähentynyt selvästi vuodesta 1994. Lääkärikoulutuksen sisäänottomäärien arviointi vaatii Heinosen mukaan kuitenkin pitkäjänteisyyttä, ja sitä onkin parhaillaan pohtimassa sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä.

Työaikalaki vähentää myös erikoistumassa olevien lääkärien ylitöitä, ja mestari-oppipoika-periaate ei Heinosen mukaan enää toimi yhtä tehokkaasti kuin tähän asti. Heinonen ei kuitenkaan kannata erikoislääkärikoulutuksen pidentämistä, koska se on jo nykyiselläänkin hyvin pitkä.

Tänään maanantaina avatuille lääkärien täydennyskoulutuspäiville osallistuu noin 4000 lääkäriä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme