Mainos
Mainos

Heinonen: Tielaitoksesta liikelaitos

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen yrittää tehdä tielaitoksesta valtion liikelaitoksen. Samaa yritettiin jo edellisen hallituksen aikana, mutta hankkeen tyrmäsi SDPn eduskuntaryhmä. Nyt Heinonen lupaa, että liikelaitostamisen jatkeena ei ole tielaitoksen yhtiöittäminen, jota henkilöstö erityisesti pelkää.

Tielaitosta liputetaan jälleen samaan rivistöön markkinaehdoin toimivien liikeyritysten kanssa. Yritysmuotona olisi valtion liikelaitos. Tänään vihityn Lahden moottoritien rakentaminen on se malli, jolla liikenneväyliä halutaan tulevaisuudessa toteuttaa. Eli valtio vain tilaa ja joku rakentaa ja pitää kunnossa tarjouskilpailujen perusteella.

tieliikenne-tielaitos

Liikelaitoshanke etenee liikenneministeriössä. Liikenneministeri Olli- Pekka Heinonen toivoo, että asia saataisiin käsiteltyä hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa tämän vuoden.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme