Mainos
Mainos

Heinonen: Umts-riskeistä ei varoitettu

Olli-Pekka Heinosen mukaan hän ei saanut minkäänlaista varoitusta umts-riskeistä.

Entinen liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) kiistää julkisuudessa olleet tiedot siitä, että virkamiehet olisivat varoittaneet häntä umts-huutokauppoihin liittyvistä riskeistä.

Heinonen oli tänään kuultavana Sonera-asiasta eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaostossa. Heinonen vakuutti kokouksen jälkeen toimittajille, ettei hän saanut minkäänlaista varoitusta umts-riskeistä. Hänen mukaansa riskien arviointi on ollut yhtiön hallituksen asia.

-Me emme ole käsitelleet umts-huutokauppoja ministeriössä, Heinonen totesi jälleen kerran. Valtio-omistajan puuttuminen huutokauppoihin ei olisi hänen mukaansa ollut lainsäädäntöpohjalta mahdollista, koska yksi yksittäinen pääomistaja ei voi ottaa käsiteltäväkseen yhtiön operatiivisia päätöksiä.

Heinosen mukaan omistajapolitiikan osalta on vaikea ajatella mitään toista menettelytapajärjestystä umts-huutokaupoissa. Heinosen mukaan yhtiön hallituksen päätös umts-kaupoista on tietenkin jälkeenpäin katsottuna ollut virhe. Oman osuutensa virheinvestointiin hän katsoi liittyvän yhtiön hallituksen valintaan.

-Kun minä yhdessä muiden osakkeenomistajien kanssa olin valitsemassa sitä hallitusta, joka jälkikäteen katsoen on tehnyt virheinvestoinnin, niin totta kai se syyllisyyden ketju kulkee myös minuun.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot