Mainos
Mainos

Heinonen: Väkivaltarikosten rangaistukset liian lieviä

Korkeimman oikeuden presidentti Olavi Heinonen toivoo keskustelua väkivaltarikosten rangaistuksista.

Helsingin Sanomien haastattelussa Heinonen sanoo, että hänen mielestään rangaistukset väkivaltarikoksista ovat liian lieviä verrattuna omaisuusrikosten rangaistuksiin. Heinonen kommentoi eri maiden tiedotusvälineiden tekemää selvitystä, jossa vertailtiin rangaistuksia eri maissa. Selvityksessä kävi ilmi, että suomalaiset rangaistukset ovat varsin ankaria huumejutuissa, kun taas esimerkiksi pahoinpitelyrikoksista langetetaan muissa maissa kovempia tuomioita.

Rikoksista langetettavat rangaistukset vaihtelevat eri maissa suuresti. Kahdeksan tiedotusvälineiden selvityksen mukaan suomalaiset rangaistukset ovat varsin ankaria huumejutuissa, kun taas esimerkiksi pahoinpitelyrikoksista langetetaan muissa maissa kovempia tuomioita.
Tuomarit antoivat rangaistuksen kuvitteellisissa tapauksissa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa ja Kanadassa.
Vertailussa oli tapaus, jossa mies lyö baarissa toisen nenän murskaksi. Suomessa tyypillinen rangaistus tästä oli 50 päiväsakkoa, kun Norjassa rangaistus olisi ollut kolme kuukautta vankeutta. Ruotsissa vankeutta olisi tullut kaksi kuukautta ja Tanskassakin kuukausi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot