Mainos
Mainos

Heinosen pesti Yleen varmistumassa

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinosen lähtö Yleisradion johtajaksi vahvistuu tänään, kun Ylen hallintoneuvosto kokoontuu aamulla päättämään johtajanpaikasta. Heinosen, 37, valintaa tehtävään pidetään enää pelkkänä muodollisuutena.

Johtajan paikka Ylen hallituksessa avautui, kun tv-johtaja Heikki Lehmusto siirtyi Silja Linen toimitusjohtajaksi. Heinonen ilmoitti viime viikolla hakevansa paikkaa. Hän on perustellut kiinnostustaan tehtävään perhesyillä ja halulla siirtyä "elämäntavasta työhön".

Heinosen vastuualueeksi Ylen hallituksessa on tiettävästi kaavailtu opetukseen ja sivistykseen liittyviä

kysymyksiä. Heinosen hallituksesta lähdön ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Alustavasti on arveltu, että ministerinvaihdos tapahtuisi vuodenvaihteessa.

Vuonna 1994 Ahon hallituksen opetusministeriksi noussut Heinonen on virkaiältään nykyisen hallituksen vanhin ministeri. Hänen jälkeensä hallituksen "nestoriksi" nousee puolustusministeri Jan-Erik Enestam.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme