Mainos
Mainos

Helatorstain sää: hellettä vai sadetta?

Helatorstain sää näyttää lämpimältä idässä, muualla epävakaiselta. Itä-Suomeen voidaan saada torstaina jo kevään ensimmäiset helteet.

– Helatorstaina lämpimintä on itärajalla, jossa 25 asteen helleraja voi ylittyä. Lämpimän ilman mukana voi tulla kuitenkin myös sateita ja ukkosia, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Aivan varmaa helteiden tulo ei kuitenkaan vielä ole, sillä muutos saderintaman liikkeissä saa helteet jäämään itärajan toiselle puolelle.

Muuta maata helle ei helatorstaina helli missään tapauksessa. Pääkaupunkiseudulla on epävakaista. Lämpötila voi olla auringon paistaessa lähellä 20 astetta, sadekuuroissa matalampi.

Lännessä sataa vettä ja lämpötila on 15-20 astetta. Myös pohjoisessa on sateista. Itä-Lapissa lämpötila on 10-15 astetta, Länsi-Lapissa lämpöä on vain 5-10 astetta.

Perjantaina lämpimän sään ennustetaan jatkuvan idässä. Lämmin ilma leviää pohjoiseen päin ja Koillismaata ja Kainuuta myöten päästään yli 20 asteeseen. Perjantaina tulee monin paikoin sade- ja ukkoskuuroja koko Etelä-Suomessa ja Lapissa.

Lauantaina luoteesta virtaa kylmää ilmaa ja helteet väistyvät itään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme