Mainos
Mainos

Helen ehdottaa uusia keinoja Helsingin hiiliriippuvuuden vähentämiseen

Helen Oy eli entinen Helsingin Energia esittää hajautettua mallia Helsingin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Tähän asti esillä olleet vaihtoehdot ovat olleet Hanasaaren voimalan korvaaminen Vuosaareen rakennettavalla monipolttoainevoimalaitoksella tai pellettien käytön lisääminen Hanasaaren ja Salmisaaren voimalaitoksilla. Tänään Helen kuitenkin esitteli aivan uuden mallin.

Uusi malli perustuu erilliseen lämmöntuotantoon. Ensimmäiseksi rakennettaisiin Salmisaaren voimala-alueelle pellettilämpölaitos, joka korvaisi öljykäyttöisen lämpölaitoksen. Se voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2017.

Seuraavaksi rakennettaisiin suuri biolämpölaitos Vuosaaren voimalaitosalueelle ja ehkä myös jollekin muulle paikalle. Tämä mahdollistaisi Hanasaaren yhteistuotantovoimalaitoksen toiminnan lopettamisen 2020-luvun alkupuolella.

Helen haluaa myös lisätä aurinkolämmön, geotermisen lämmön ja lämpöpumppujen käyttöä.

- Toimintaympäristön ja energiamarkkinoiden kehitykseen liittyy suuria epävarmuuksia ja näkymä tulevaisuuteen on epäselvä. Tässä tilanteessa kohti hiilidioksidineutraalia tuotantoa on parempi edetä vaiheittain toteutettavilla hankkeilla. Näin pystymme hyödyntämään markkinoiden ja teknologioiden kehityksen investointipäätöksiä tehtäessä, sanoo Helen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Majuri.

Helsingin kaupunginvaltuusto tekee lopullisen päätöksen siitä, mikä toimintamalli valitaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme