Mainos
Mainos

Helle ei nujerra presidentinlinnan vartijaa

Presidentinlinnan vartiointi on hikistä hommaa, mutta vartiossa seisovaa miestä helle ei useinkaan nujerra. Vaikka kovilla helteillä päävartion aulavartiossa palveleminen onkin rankkaa puuhaa, pidetään presidentinlinnan vartiointia kunniatehtävänä

Perusvuoro presidentinlinnan edessä kestää tunnin. Helteillä urakkaa voidaan kuitenkin helpottaa.

- Poikkeuksellisissa sääolosuhteissa vuoroa voidaan kuitenkin lyhentää vartioesimiesten luvalla, esimerkiksi silloin kun on todella kylmä tai kuuma, kertoo Helsingin vartioston johtaja, yliluutnantti Jani Suojarinne.

Vuoron lyhentämisen tarpeesta ilmoittavat varusmiehet itse.

- Varusmiehiltä tulee palaute siitä, että nyt siellä on sellainen sää, ettei kerta kaikkiaan jaksa olla pidempään.

Tänä kesänä vuoroja ei ole tarvinnut lyhentää. Myöskään pyörtymisiä ei kesän aikana ole nähty, vaikka helteitä onkin riittänyt.

Suojarinteen mukaan pyörtymisiltä vältytään yleensä siksi, että vartiovuorossa olevat voivat ilmoittaa huonosta olostaan. Joskus kunniatehtävän luonne ajaa kuitenkin seisomaan vartiossa "vaikka hampaat irvessä", jolloin pyörtymisiäkin tapahtuu.

- Esimerkiksi tässä 2000-luvun aikana eräskin vartiomies pyörtyi suorin vartaloin, niin että kaatui suoraan eteen ja mursi leukaluunsa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot