Mainos
Mainos

Helle käynnisti avomaan mansikkasesongin

Viime päivien hellesäät ovat käynnistäneet avomaan mansikan laajamittaisen poiminnan Suomen tunnetuimmalla mansikkaseudulla Suonenjoella.

Lähiviikkojen aikana Suonenjoen mansikkapelloilla hikoilee 4000-5000 poimijaa, joista puolet tulee ulkomailta.

-Sesonki on kiivaimmillaan parin-kolmen viikon ajan. Näillä näkymin kokonaissadosta odotetaan keskinkertaista, kertoo Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen. Voutilaisen mukaan poimijoita on riittävästi. Ulkomaisista poimijoista suurin osa saapuu Virosta ja Inkeristä. Työvoimaa tulee myös muista Baltian maista sekä Tshekistä, Puolasta ja Bulgariasta. Kaukaisimmat poimijat ovat italialaisia.

Viljelijät toivovat hyvien säiden jatkuvan. -Aurinko paistaa ja mansikat ovat hyvälaatuisia. Helteellä niiden sokeripitoisuus on korkea, Voutilainen sanoo. Tarjonnan kasvaessa hinnat putoavat. Esimerkiksi Kuopion torilla litra maksaa nyt noin kolme euroa, mutta kahdellakin eurolla mansikkaa myydään. Suonenjoen seudulta saadaan tänä vuonna 1,5-2 miljoonaa kiloa mansikkaa. Se on reilu kymmenen prosenttia Suomen sadosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme