Mainos
Mainos

Helle pahentaa sinilevätilannetta

Sinilevätilanne pahee, mikäli sää jatkuu lämpimänä ja tyynenä. Tuulinen sää voi rikkoa levälautat jopa tunneissa, mutta sinilevä on silti sekoittuneena vesimassaan.

Vesistöjen sinilevätilanne on pahentunut lämpimän ja tyynen sään seurauksena. Suomen ympäristökeskuksen viimeisimmän leväkatsauksen mukaan laajimmat levien pintalautat on havaittu itäisellä Suomenlahdella ja Ahvenanmeren eteläpuolella.

Myös sisävesijärvissä leviä on havaittu, kahdessakymmenessä järvestä jopa runsaasti. Kepillä voi jokainen testata, onko vihreä vieras rannassa sinilevää: muut tarttuvat tikkuun, sinilevä ei.

Ympäristökeskus muistuttaa, että uimista selvästi sinileväisessä vedessä tulee välttää, ja varsinkaan lapsia ja kotieläimiä ei saisi päästää veteen.

Oman suosikkiuimarannan levätilanteesta voi kysyä kunnan terveystarkastajalta, muuten tietoa saa Suomen ympäristökeskuksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme