Mainos
Mainos

Helle piinaa joukkoliikenteen kuljettajia

Esimerkiksi Helsingissä jouduttiin tänään järjestelemään kuumuudesta uupuneiden raitiovaununkuljettajien vuoroja.

Helle koettelee monia työntekijöitä erilaisilla työpaikoilla. Yksi kuumimmista on monesti paikallisbussin tai raitiovaunun ohjaamo. Paikallisliikenteen kuljettajille on tarjolla muun muassa pidempiä taukoja helteiden vuoksi, mutta esimerkiksi Helsingissä jouduttiin tänäänkin järjestelemään vuoroja fyysisen uupumuksen vuoksi.

- Tässä vaunussa ei oikeastaan juuri muuta löydy kuin ikkuna auki ja pieni tuuletin tuolla mikä tuulettaa, mutta muuten tämä on kyllä kuumaa hommaa, raitiovaununkuljettaja Jari Simola Helsingin kaupungin liikennelaitokselta kertoo.

Kolme vuotta sitten helteen vaikutukset koettiin dramaattisella tavalla, kun kuumuudessa pökertyneen kuljettajan ohjaama raitiovaunu suistui kiskoilta. Onnettomuudessa kuoli alle jääneen moottoripyörän kuljettaja. Nyt kuljettajien taukoja lisäämällä pyritään takaamaan virkeät ajovuorot.

- Tämä tauotus nyt on oikeastaan se ainoa, että saadaan sitten se altistumisaika sitä kautta lyhyemmäksi yhdellä kertaa. Muita keinoja ei oikeastaan sitten ole, liikennetyönjohtaja Kalle Muilu HKL-Raitioliikenteestä kertoo.

Esimerkiksi Helsingissä jouduttiin tänäänkin paikkaamaan kuumuudesta uupuneiden raitiovaununkuljettajien vuoroja. Hellepäiviä on pääkaupunkiseudulla vuosittain keskimäärin viitisentoista.

Samat ongelmat vaivaat myös muissa kaupungeissa. Tampereella helteillä ei ole vaikutusta kuljettajille sallittuihin taukoihin, Turussa on kesäaikaan hieman normaalia pidemmät tauot.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.07.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme