Mainos
Mainos

Postikiistaan napsahti tänään tukku uusia tukitoimia

Tänään jatkuneet postialan työmarkkinakiistan neuvottelut ovat saaneet päivän aikana lisää pontta uusista työtaistelutoimista.  

Uutena tahona tukensa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUlle ilmaisi Suomen Lennonjohtajien Yhdistys (SLJY), joka kieltää jäseniään tekemästä lisä- ja ylitöitä tiistaista alkaen.  

Ylityökiellon on määrä jatkua perjantaille keskiyön asti, mutta lennonjohtajat ilmoittavat olevansa valmiit jatkamaan toimia tarpeen vaatiessa. Yhdistys kertoo olevansa valmis myös muihin tukitoimiin, mikäli postialan neuvotteluissa ei edistytä.

Finaviasta kerrotaan, ettei se usko ylityökiellon aiheuttavan vaikutuksia Suomen lentokentillä.  

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT puolestaan ilmoitti pysäyttävänsä Ruotsin ja Tanskan yhdistyneen postiyhtiön Postnordin lastien käsittelyn satamissa keskiviikosta alkaen toistaiseksi.  

PAU itse ilmoitti uusista työnseisausuhkista 11. joulukuuta asti. Toimet koskevat Lounais-Suomea ja Kaakkois-Suomea. Kyseessä ovat postinumeroalueet 20-21, 23-25, 27, 29-32 sekä 53-56.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme