Mainos
Mainos

Helle rajoittaa sisävesiliikennettä

Järvien pinnat ovat ennätysmatalalla, ja lasteja joudutaan luultavasti keventämään. Vain rankat sateet pelastaisivat tilanteen.

Kesän pitkä hellejakso tuo lähiviikkoina rajoituksia sisävesien rahtiliikenteeseen. Järvien pinnat ovat nimittäin nyt ennätysmatalalla.

Vaikein tilanne on Saimaalla, missä kulkevat sisävesillä syväykseltään isoimmat alukset. Saimaan pinta on tällä hetkellä 70 senttiä matalammalla kuin vuosi sitten.

Merenkulkulaitos arvelee, että Saimaan rahtiliikentessä joudutaan keventämään lasteja jo elokuun lopulla ainakin Siilinjärven, Kuopion ja Joensuun korkeudella.

Vain rankat sateet voivat enää pelastaa tilanteen.

Vähävetisyys näkyy myös järvipelastajien työssä, kertoo Lansi-Saimaan Järvipelastajien vastaava päällikkö Harri Kerkelä.

- Kyllä tänä kesänä on ihan selkeästi huomannut, että vastaavia tehtäviä eli kivelle ajoja, karilla käyntejä ja pohjakosketuksia on ollut yllättävän paljon, Kerkelä sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme