Mainos
Mainos

Hellejakso lisää ruokamyrkytysten riskiä

Pitkä hellejakso on lisännyt ruokamyrkytysten riskiä. Asiantuntijat korostavat elintarvikkeiden kylmäsäilytystä, koska ruuan pilaantumista voi olla vaikea huomata.

-Ruokamyrkytys saattaa tulla todellisena yllätyksenä, sillä usein [---] ei voi haistaa eikä maistaa, jos mikrobit ovat päässeet ruuassa lisääntymään, muistuttaa ympäristöterveyspäällikkö Antti Pönkä Helsingin ympäristökeskuksesta.

Erityisesti liha, kala ja maitotuotteet pitäisi pitää kylmänä, mielellään jääkaapissa alle viidessä asteessa. Edellisen päivän tähteet tulee kuumentaa läpikotaisin ja viimeisiä myyntipäiviä kannattaa kunnioittaa. Kesäjuhlissa tai piknikillä ruuat pitäisi syödä heti eikä seisottaa niitä auringossa.

Suomessa on vuosittain arviolta puoli miljoonaa ruokamyrkytystapausta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme