Mainos
Mainos

25,1 astetta! Helleraja rikki Turussa – hellelukemia hätyytellään myös huomenna

Helleraja rikkoutui tänään Turun Artukaisissa, kun lämpömittarit kipusivat 25,1 asteeseen. Kyseessä on kuluvan elokuun ensimmäinen hellepäivä Suomessa.

Elokuun hellepäiväkeskiarvon saavuttamiseen on kuitenkin vielä matkaa, sillä helteistä nautitaan elokuussa keskimäärin yhdeksän kertaa. Kuun alkupuolella sää on ollut matalapainevoittoista ja epävakaista.  

Alkuviikolla päivälämpötila vaihtelee 20 asteen molemmin puolin, etenkin maanantaina idässä on paikoin hellettä. Lapissa sää on hieman viileämpää.

Maanantaina maan länsi- ja pohjoisosassa on pilvistä ja monin paikoin sataa vettä. Illaksi sateita leviää myös maan itäosaan, päivällä sää on vielä poutaista ja melko aurinkoista.

Tiistaina sää on tuulista ja sateista Perämeren rannikolla sekä Lapissa. Maan etelä- ja keskiosassa tulee iltapäiväkuuroja, sää on kuitenkin monin paikoin aurinkoista.

Keskiviikon kuluessa pohjoisen sateet väistyvät itään, maan itäosassa tulee jokunen sadekuuro. Muuten sää on aurinkoista ja poutaista.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme