Mainos
Mainos

Helleviikko päättyy ukkosiin

Helteet vaihtuvat kuluvan vuorokauden aikana viileämpään säähän. Nopean lämpötilanmuutoksen synnyttämiä ukkosia on odotettavissa iltapäivällä maan keski-osassa.

Aamupäivällä ukkosia on ollut Etelä-Karjalassa ja Keski-Pohjanmaalla. Iltaa kohden salamointia on luvassa Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Savossa.

Lähetä ukkoskuvasi Uutissilmään

tekstiviestinä numeroon 16316 tai

sähköpostilla kuvat@mtv3.fi

Pohjoisesta saapuva saderintama viilentää ilmaa tehokkaasti. Huomenna lämpötila jäänee koko maassa alle kahdenkymmenen asteen.

Ukkosrintamasta maastopaloja Pohjois-Pohjanmaalla

Ukkosrintaman aiheuttamat maastopalot työllistivät palomiehiä eri puolilla Suomea myös eilen.

Puumalan ja Ruokolahden rajalla Kaakkois-Suomessa riehui iltapäivällä kolme erillistä maastopaloa, joista kukin levisi noin kahden hehtaarin suuruiselle alueelle.

Salon Teijossa Varsinais-Suomessa tuli tuhosi noin 4,5 hehtaaria mäntymetsää iltapäivällä.

Illemmalla Pohjois-Pohjanmaan yli liikkunut ukkosrintama aiheutti maastopalosuman. Suurin palanut alue oli noin kaksi hehtaaria. Salamoiden sytyttämää maastoa paloi ainakin kuudessa eri paikassa Oulaisissa, Sievissä, Merijärvellä, Alavieskassa ja Ylivieskassa. Ylivieskan maastopalon taltuttamiseksi oli turvauduttava myös mönkijään ja puolustusvoimain telakuorma-autoon.

Palomestari Harri Huumo Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoi, että Pohjois-Pohjanmaan palosuma oli hyvin poikkeuksellinen. Suurin osa ilmoituksista tuli kymmenen minuutin aikana. Ilmakin oli poikkeuksellinen: salamoi mutta ei satanut.

(MTV3 - STT)

Katso oman paikkakuntasi sääMTV3:n sääsivuilta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme