Mainos
Mainos

Helmikuu oli ennätyskylmä

Päättynyt helmikuu oli Suomessa tavanomaista kylmempi. Keskilämpötila koko maassa oli Ilmatieteen laitoksen mukaan 13,6 miinusastetta eli yli neljä astetta pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella.

Viime kuussa satoi eniten maan itäosassa, Kainuussa ja Koillismaalla, yli 40 millimetriä, paikoin reilut 60 millimetriä. Niukimmat sateet osuivat länsirannikolle, Pohjanmaalle sekä Länsi- ja Pohjois-Lappiin. Näillä seuduilla sademäärä jäi alle 30 millimetriin.

Kuukauden ja samalla koko talven alin lämpötila 41,3 pakkasastetta mitattiin Kuhmon Kalliojoella 20. helmikuuta.

Kuluvassa talvessa paljon erityispiirteitä

Tämän talven säässä on Ilmatieteen laitoksen mukaan ollut monia erikoisia piirteitä. Pakkasta jatkui monin paikoin ennätyksellisen pitkään, koko maassa on ollut keskimääräistä kylmempää sekä maan eteläosassa on harvinaisen paljon lunta.

Vaikka lunta on monin paikoin paljon, pakkasjakson pituuden takia sademäärät ovat pieniä. Ennen juuri alkaneita suojakelejä kaikki sade kun tuli lumena, joka oli kuivaa ja vei paljon tilaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme