Mainos
Mainos

Helsingille moitteet homekouluista

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja moittii Helsingin kaupunkia siitä, että se ei ole saneerannut homekouluja riittävän määrätietoisesti. Hän muistuttaa, että kaupungilla on velvollisuus huolehtia siitä, ettei koulujen työntekijöiden tai oppilaiden terveys ole vaarassa.

Homeongelmista oli kannellut opettaja, joka yritti työskennellä Helsingissä kolmessa eri koulussa, mutta sairastui koko ajan vain pahemmin. Kaikista kouluista paljastui homeongelma.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvitti tilannetta kantelun perusteella. Se totesi, ettei Helsingin kaupungilla ollut kunnollista käsitystä rakennustensa kunnosta. Kaupunki ei ollut ottanut hometilanteesta näytteitä riittävän johdonmukaisesti.

Epäselväksi jäi myös, oliko otettuja näytteitä ja tehtyjä mittauksia tulkittu asianmukaisesti. Sekään ei selvinnyt, olivatko kaupungin viranomaiset korjanneet asian, jos hometta oli löytynyt. Siitäkään ei saatu varmuutta, olivatko ongelmien syyt aidosti poistuneet, jos korjauksia oli tehty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme