Mainos
Mainos

Helsingille moitteet homekouluista

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja moittii Helsingin kaupunkia siitä, että se ei ole saneerannut homekouluja riittävän määrätietoisesti. Hän muistuttaa, että kaupungilla on velvollisuus huolehtia siitä, ettei koulujen työntekijöiden tai oppilaiden terveys ole vaarassa.

Homeongelmista oli kannellut opettaja, joka yritti työskennellä Helsingissä kolmessa eri koulussa, mutta sairastui koko ajan vain pahemmin. Kaikista kouluista paljastui homeongelma.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvitti tilannetta kantelun perusteella. Se totesi, ettei Helsingin kaupungilla ollut kunnollista käsitystä rakennustensa kunnosta. Kaupunki ei ollut ottanut hometilanteesta näytteitä riittävän johdonmukaisesti.

Epäselväksi jäi myös, oliko otettuja näytteitä ja tehtyjä mittauksia tulkittu asianmukaisesti. Sekään ei selvinnyt, olivatko kaupungin viranomaiset korjanneet asian, jos hometta oli löytynyt. Siitäkään ei saatu varmuutta, olivatko ongelmien syyt aidosti poistuneet, jos korjauksia oli tehty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot