Mainos
Mainos

Helsingin asuntotuotanto hyytymässä

Asuntojen rakentaminen Helsingissä hyytyy pahasti lähivuosiksi. Yksiselitteinen syy on tonttipula.

Pääkaupunkiseudun asuntopula uhkaa toden teolla kaatua syliin. Koko alueella, mutta erityisesti Helsingissä tonttipula estää rakennustöiden aloittamisen. Uusi alue Malmin lentokentän vieressä Fallkullassa on vain rikka rokassa.

- Meillä on iso tonttipula tällä hetkellä. Asuntotuotannon tavoitteista tullaan jäämään merkittävästi. Jäädään myös kaupungin omassa tuotannossa, jossa tavoitteena on 1300 asunnon rakentamisen aloittaminen. Tuskin puoleen päästään, tai noin puoleen päästään tänä vuonna, toimitusjohtaja Sisko Marjamaa Helsingin asuntotuotantotoimistosta kertoo.

Kaupunginhallituksen käsittelyssä parhaillaan olevassa uudessa asunto-ohjelmassa yksityisten ja kaupungin yhteinen tavoite pudotetaan 3 500 uuteen asuntoon vuosittain. Tänä vuonna rakennetaan kuitenkin vain alle 3 000 uutta asuntoa./

Vuosaaren sataman rakentamisen aloittaminen on selkeä syy. Satamalta vapautuvia alueita odotettiin saatavan asuntorakentamisen käyttöön paljon nopeammin kuin nyt tapahtuu.

Terveisiä lähtee myös uudelle hallitukselle, sillä uudesta maankäyttölaista huolimatta kaavoitus on edelleen pitkä prosessi. - Sinänsä valtiovaltaa tarvitaan siihen, että meidän täytyy aidosti miettiä sitä, mitä kaavoitusprosessille tehdä niin, ettei yksityisen perheen tai yksityisen tahon sille kuuluvaa valitusoikeutta ei hävitetä, mutta että kokonaisuus on järkevä kaikkien kannalta, toimitusjohtaja Terho Salo Rakennusteollisuuden keskusliitosta muistuttaa.

Nykyisen tilanteen ongelmallisuutta lisää se, pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien tavoitteeksi on asetettu noin 10 500 uutta asuntoa vuosittain, mutta tarve on varovasti laskien yli 13 000. Helsingin seudun ongelmat eivät ratkea muuttoliikkeen vähenemiselllä, sillä peräti kaksi kolmasosaa asuntotarpeesta tulee alueen sisältä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme