Mainos
Mainos

Helsingin Energian ja kaupungin hintaselvityksille jatkoaika

Helsingin Energia ja Helsingin kaupunki ovat saaneet Kilpailuvirastolta lisää aikaa Helsingin Energian hinnoittelua koskevien selvitysten tekoon. Alun perin selvitykset haluttiin viime viikon loppuun mennessä, mutta nyt määräaikaa on jatkettu syyskuun loppuun.

Kilpailuvirasto haluaa tietää, onko energialaitoksen tuloutus Helsingin kaupungille ollut kohtuuttoman suuri eli suurempi kuin todellisiin kuluihin perustuva tulouttamistavoite. Energialaitoksen on epäilty käyttäneen väärin määräävää markkina-asemaansa sähkön ja kaukolämmön hinnoittelussa.

Kilpailuviraston kanta asiaan on ennakkotapauksen luonteinen, sillä Suomessa monilla kunnallisilla energiayhtiöillä on alueellaan määräävä markkina-asema. Selvitystä hinnoittelusta on Helsingin lisäksi pyydetty myös Oulun Energialta. Kuopion Energian hinnoittelukäytäntö taas on aiempien selvitysten perusteella hyvin samantapainen kuin Helsingissä, erityistutkija Petri Lönnqvist Kilpailuvirastosta toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme