Mainos
Mainos

Helsingin Georgia-mielenosoitus vaati Venäjää vetäytymään

Noin viitisenkymmentä ihmistä osoitti tukeaan Georgialle illalla Helsingissä. Venäjän suurlähetystön eteen Tehtaankadulle kerääntyneet ihmiset kannattelivat Georgian lippuja ja kylttejä, joiden iskulauseet vaativat Venäjää lopettamaan vihollisuudet.

Mielenosoituksen järjestänyt Suomi-Georgia-seura kehotti Venäjää vetämään joukkonsa heti pois Georgian maaperältä. Paikalla olleita epäilytti presidentti Dmitri Medvedevin ilmoitus sotilasoperaation lopettamisesta.

- Samaan aikaan kun Medvedev ilmoitti aikeistaan, Gorin kaupunkia pommitettiin vielä. Emme usko Venäjän lupauksiin ennen kuin se vetäytyy Georgiasta, sanoi georgialainen Mareh Tchumburidze-Bakhia.

Kolmetoista vuotta Suomessa asunut Tchumburidze-Bakhia uskoo, että Venäjä oli valmistellut jo etukäteen hyökkäyksen Georgiaan.

- Kun alueelle saadaan rauha, on kansainvälisen yhteisön arvioitava uudelleen Venäjän status alueella. Venäjä ei voi toimia rauhanturvaajana Georgian alueella, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme