Mainos
Mainos

Helsingin ja Espoon edustalla runsaasti levää

Helsingin ja Espoon edustalla ja merialueiden rannoilla on runsaasti levää, kertoo Merentutkimuslaitos ja Suomen ympäristökeskus. Runsaita esiintymiä on myös Sipoon ja Porvoon rannikkoalueilla.

Ahvenanmerellä ja Saaristomerellä sekä Helsingin ja Kotkan välisellä rannikkoalueella on paikoitellen hieman levää. Suomenlahden avomerellä taas ei ole nähty viime päivinä leväkukintoja lukuun ottamatta kapeaa aluetta Suomenlahden suulla Hankoniemestä etelään. Hangon läntisessä saaristossa on erittäin runsaasti levää.

Sisävesien valtakunnallisia havaintopaikkoja on 260. Niistä 53:lla on silmämääräisesti havaittu vähän sinilevää tällä viikolla. Runsaasti levää on 19 järvessä. Erittäin runsaita esiintymiä havaintopaikoilla ei ole.

Levätilanne saattaa vaihdella järven eri osissa. Paikallisia sinileväesiintymiä voi olla järvissä vielä pitkälle syksyyn.

Järviveden lämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa edelleen korkealla, noin 18-20 asteessa. Lapissakin järvivedet ovat 17-asteisia.

Suomenlahdella, Ahvenanmerellä ja Saaristomerellä vesi on 18-19-asteista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot