Mainos
Mainos

Helsingin ja Espoon sisäsaaristossa hyvä happitilanne

Happea oli kuitenkin vain vähän eräissä hapenpuutteelle herkissä syvänteissä.

Helsingin ja Espoon edustan merialueen pohjanläheisen veden happitilanne oli Helsingin ympäristökeskuksen selvityksen mukaan elokuussa rannikon lähellä yleensä hyvä.

Happea oli kuitenkin vain vähän eräissä hapenpuutteelle herkissä syvänteissä. Helsingin itäisellä ulkosaaristoalueella pohjan tilanne oli Suomenlahden syvien alueiden tapaan poikkeuksellisen huono. Hapen puute pohjalla johtaa pohjaeläinten häviämiseen alueelta ja lisää rehevöittävien ravinteiden liukenemista veteen.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus selvitti elokuussa pohjanläheisen veden happitilannetta Helsingin ja Espoon merialueella. Sisäsaaristossa happitilanne oli yleensä hyvä. Happea oli vähän joissakin syvänteissä, kuten Villingin eteläpuolella, Espoonlahdella ja Vartiokylänlahdella, joissa vesi vaihtuu puutteellisesti. Matalilla lahdilla ja sisäsaaristossa tuulen aiheuttama sekoittuminen ja meriveden virtaukset riittävät yleensä pitämään happitilanteen hyvänä.

Helsingin itäisessä ulkosaaristossa happea oli yli 45 metrin syvyydessä poikkeuksellisen vähän, mikä johtuu Suomenlahden syvän veden huonosta happitilanteesta. Helsingin läntisessä ulkosaaristossa ja Espoon ulkosaaristossa ei havaittu hapen puutetta pohjan lähellä. Nämä alueet erottuvat mataluutensa takia tai kynnyksellä Suomenlahden syvästä vedestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme