Mainos

Helsingin ja Espoon uudet valtuutetut eri mieltä kuntaliitoksista

Helsingin ja Espoon valtuutettujen mielipiteet kuntaliitoksista eroavat täysin. Helsingissä sunnuntaina valituista enemmistö kannattaa oman kaupungin kuntaliitosta, kun Espoossa vastustus on suurta. Vantaan uudet valtuutetut sen sijaan empivät.

MTV3:n vaalikoneessa kysyttiin ehdokkailta ennen vaaleja kantaa väitteeseen: "Olen valmis kuntaliitokseen/-liitoksiin oman kuntani kohdalla".

Helsingissä valituksi tulleista 85:sta valtuutetusta 55 oli väitteen kanssa samaa mieltä, kun eri mieltä oli vain 12. Kaikkiaan kolmetoista päätyi "en osaa sanoa" -valintaan. Viisi valituksi tullutta valtuutettua ei ollut vastannut vaalikoneeseen lainkaan.

Espoossa valtaosa ei ole valmis oman kunnan kuntaliitokseen. Espoossa valtuutettuja valittiin 67 ja heistä 44 eli kaksi kolmasosaa oli vaalikoneen väitteen kanssa eri mieltä. Kuntaliitoksiin oli valmiita vain kuusi ja kahdellatoista ei ollut mielipidettä. Espoossa valituista viisi ei vastannut vaalikoneeseen.

Vantaalla valittujen 67 valtuutetun mielipiteet jakautuivat tasaisemmin, joskin vastanneista niukka enemmistö suhtautui mahdolliseen kuntaliitokseen kielteisesti. Vantaalla vaalikoneen väitteen kanssa oli eri mieltä 20 ja samaa mieltä 16 valtuutettua. Vantaalla tosin viidellätoista ei ollut mielipidettä väitteeseen ja peräti 16 valituksi tullut ehdokasta ei ollut vastannut vaalikoneeseen.

Kokoomuksen mielipiteet jakautuivat

Helsingissä valituksi tulleista kokoomuslaisista valtuutetuista 20 kannatti kuntaliitosta, kolme oli eri mieltä ja kolmella ei ollut mielipidettä.

Espoossa kokoomuslaisten kanta oli täysin päinvastainen. Vain yksi kannatti Espoon kuntaliitosta, kun 20 vastusti ja viidellä ei ollut mielipidettä.

Vantaalla neljä kokoomuslaista kannattaa Vantaan kuntaliitosta, kolme on sitä vastaan ja viisi ei osaa sanoa. Vantaalla valituista kahdestakymmenestä kokoomusvaltuutetusta kuitenkin kahdeksan ei ollut vastannut vaalikoneeseen.

Kuntarajat jakavat vihreätkin

Helsingissä valtuustoon pääsi 21 vihreää, joista 20 oli samaa mieltä vaalikoneen kuntaliitosväitteen kanssa. Yksi ei osannut sanoa.

Espoon yhdestätoista vihreästä kuntaliitosta kannatti kolme, viisi oli eri mieltä ja kolmella ei ollut mielipidettä.

Vantaalla vihreät valtuutetut jakautuivat näin: samaa mieltä 6, eri mieltä 0, ei mielipidettä 1 ja ei vastannut 2.

(MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot