Mainos
Mainos

Helsingin ja Sipoon kiista ratkeaa aamulla

Helsinki ja Sipoo ovat kiistelleet jo jonkin aikaa Sipoon lounaisosista. Helsinki haluaa ne itselleen, ja maan hallitus on hyväksynyt pakkoliitoksen.

Korkein hallinto-oikeus antaa aamulla ratkaisunsa Sipoo-päätöksestä. Ratkaisu liittyy valituksiin, jotka on tehty valtioneuvoston päätöksestä muuttaa kuntajakoa Helsingin, Sipoon ja Vantaan kesken.

Valtioneuvosto päätti viime kesäkuussa, että Sipoon lounaisosat ja kaistale Vantaata liitetään Helsinkiin. Päätöksen mukaan Helsinki saa Sipoosta noin 30 neliökilometrin suuruisen osuuden.

Sipoo on vastustanut voimakkaasti alueidensa liittämistä Helsinkiin.

- Olemme varautuneet sekä myönteiseen että kielteiseen päätökseen, mutta samalla toivoen ja uskoen, että olemme vahvoilla, sanoo Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Christel Liljeström MTV:n Huomenta Suomelle.

Korkeimmalle hallinto-oikeudelle on tullut liitoshankkeesta kaikkiaan 25 valitusta. Kaikki valitukset ratkaistaan yhdellä päätöksellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme