Mainos
Mainos

Helsingin joukkoliikenteen käyttö eurooppalaista huippuluokkaa

Yli 60 prosenttia Helsingissä tehtävistä matkoista tehdään joukkoliikennevälineillä. Joukkoliikenteen käytössä Euroopan hännänhuippuja ovat Sevilla ja Stuttgart.

Joukkoliikennettä käytetään Helsingissä huomattavasti muita eurooppalaisia suurkaupunkeja enemmän. Euroopan metropolialueiden joukkoliikennejärjestön Emtan tuoreen selvityksen mukaan noin 64 prosenttia Helsingissä tehtävistä moottoriliikennematkoista tehdään joukkoliikennevälineillä. Luku nostaa Helsingin aivan Emtan listan kärkeen.

Barometrissä oli mukana 24 eurooppalaista metropolia. Joukkoliikenteen käytössä hännänhuippuja olivat Sevilla ja Stuttgart, joissa kaikesta kaupungin moottoriliikenteestä vain hivenen yli 20 prosenttia on joukkoliikennematkoja.

Selvityksessä mitattiin erikseen keskuskaupungin ja koko sen ympäröivän metropolialueen joukkoliikenteen käyttöä. Helsingin metropolialueen eli YTV-alueen liikenteestä 38 prosenttia oli joukkoliikennematkoja.

Eniten joukkoliikennettä käytetään Madridin metropolialueella, jossa jopa 47 prosenttia moottoroiduista matkoista on joukkoliikennematkoja.

Emtan selvityksen tiedot ovat vuodelta 2004.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot