Mainos
Mainos

Helsingin Kalasataman romaneja uhkaa häätö tänään

Sosiaalikeskus Sataman edustalla Helsingin Kalasatamassa yöpyvät ulkomaiset romanit uhataan häätää tänä aamuna.

Vapaa liikkuvuus -verkoston mukaan Helsingin pelastuslaitos on ilmoittanut, että mikäli romanileirissä majoittuminen ei ole loppunut torstaiaamuun kello 10:een mennessä, pelastuslaitos ryhtyy toimenpiteisiin. Käytännössä tämä voi tarkoittaa, että alueella majoittuvat henkilöt poistetaan poliisivoimin.

Syynä häätöön on leirin puutteellinen paloturvallisuus.

Vapaa liikkuvuus -verkosto haluaisi, että kaupunki järjestäisi romaneille majoituksen siihen asti, kunnes kaupunginhallitus päättää romanien majoituksesta. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se ottaa asiaan kantaa huhtikuun lopulla, kun se on saanut kerjäläistyöryhmän selvityksen siitä, miten asiassa voitaisiin edetä.

Väliaikainen majoitus on Vapaa liikkuvuus -verkoston mukaan luvattu ottaa käsittelyyn kaupunginhallituksen kokouksessa ensi maanantaina.

Sosiaalikeskus Sataman pihalla on maaliskuussa yöpynyt kymmenkunta romania. Lauantaina heidät siirrettiin kahdeksi yöksi mökkimajoitukseen Rastilan leirintäalueelle, mutta he ovat palanneet leiriin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme