Mainos
Mainos

Helsingin käräjäoikeuden käsittelyajat yhä liian pitkiä

Oikeusjuttujen käsittelyajat Helsingin käräjäoikeudessa eivät lyhentyneet toivotusti viime vuonna. Riita- ja velkajärjestelyasioiden käsittelyaikaa saatiin lyhennettyä vain hieman, ja rikosasioiden käsittelyaika kasvoi jonkin verran. Tiedot käyvät ilmi Helsingin käräjäoikeuden viime vuoden vuosikertomuksesta. Sen mukaan käräjäoikeus lähes saavutti asetetut tavoitteet käsittelyn tehostamisesta, mutta käsittelyaikojen lyhentämisessä ei päästy halutulle tasolle.

Rikosasioiden keskimääräinen käsittelyaika viime vuonna oli 8,3 kuukautta, kun edellisvuonna se oli 7,5 kuukautta. Vielä vuonna 1998 rikosasioiden keskimääräinen käsittelyaika oli alle puoli vuotta.

Viime vuonna vakavien rikosasioiden ja erityisesti törkeiden huumausainerikosten määrä Helsingin käräjäoikeudessa kasvoi huomattavasti. Tämä heijastui myös pakkokeinoistunnoissa vangittujen lukumääriin. Uusia vangittuja oli keskimäärin 50 kuukaudessa ja pahimpana kuukautena peräti 85.

Laajojen riita-asioiden keskimääräinen käsittelyaika lyheni edellisvuodesta hitusen verran 11 kuukauteen. Riita-asioiden keskimääräistä käsittelyaikaa pidentää se, että Helsingissä on yhä jonossa vaikeita ja laajoja asioita, jotka ovat olleet vireillä pitkään. Myös velkajärjestelyjen käsittelyaika lyheni hieman 7,8 kuukauteen, mutta niissäkään pudotus ei ollut tavoitteisiin nähden riittävä.

Helsingin käräjäoikeuteen tulee vuosittain ratkaistavaksi yli 60 000 erilaista asiaa. Suurimmat asiaryhmät ovat yksittäiset velkomusasiat ja kiinteistöasioihin liittyvät kiinnitykset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme