Mainos
Mainos

Helsingin Kauppatori valmistautuu mitalijuhliin

Kiekkoleijonat kuljetetaan Kauppatorille suoraan lentokentältä puolenyön jälkeen. Juhlat pidetään mitalin väristä riippumatta.

Helsingin Kauppatorilla valmistaudutaan huikeisiin jääkiekon mitalijuhliin. Juhlat ovat tiedossa maanantain vastaisena yönä riippumatta siitä, voittaako Suomen jääkiekkomaajoukkue kultaa vai hopeaa Torinon olympiakisoissa.

Joukkue lennätetään Suomeen heti loppuottelun ja mitaliseremonioiden jälkeen. Juhlahumuun osallistuvien kannattaa olla Kauppatorilla viimeistään puolenyön jälkeen, sillä Leijonat saapuvat noin yhden aikaan yöllä.

Myös kello kolmelta iltapäivällä alkavaa peliä voi seurata Kauppatorilla, koska paikalle nousee kaikkiaan kolme televisioscreeniä.

Jääkiekkoliiton markkinointi- ja hallintojohtajan Matti Nurmisen mukaan joukkue lennätetään Suomeen charter-koneella Milanosta. Torinossa on olympialaisten vuoksi lentokielto, joten joukkue siirretään busseilla 150 kilometrin päähän Milanoon. Suomeen kone saapuu noin kello 0.30.

- Lentokentällä ei ole mitään sen kummempia virallisia juhlallisuuksia, vaan siirrymme Kauppatorille mahdollisimman nopeasti, sanoi Nurminen.

Mitalijuhlaa vauhdittavat esiintymislavalle nousevat bändit. Esiintyjiä on luvassa, vaikka niistä ei vielä ole varmuutta. Yleisötapahtumia toteuttava Eastway rakentaa Kauppatorille täyttä häkää esiintymislavaa ja screenejä.

Projektipäällikkö Aapo Lahti kertoo, että esiintymislava nousee Suomenlinnan laiturin ja Presidentinlinnan väliin. Tarjoilua paikalla ei ole, mutta jo ennen peliä, noin kello 14:n aikaan tunnelmaa alkaa viritellä dj.

Varsinainen rymistely ja mitalijuhla paikalla alkaa kello 21 dj:n soittaman musiikin tahdissa. Noin kello 23 lavalle nousee kotimaisia musiikkiesiintyjiä. Suomen Jääkiekkoliitto kutsuu kaikki jääkiekkofanit seuraamaan Leijonien olympiafinaalia ja mitalijuhlaa Kauppatorille.

Eastway järjesti Kauppatorilla myös jääkiekon maailmanmestaruusjuhlat vuonna 1995.

- Veikkaan, että tästä tulee vieläkin isompi juhla, jos kultaa tulee. Arvioin, että paikalle tulee tolkuttoman paljon ihmisiä, Lahti maalailee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme