Mainos
Mainos

Helsingin kaupungin tietoliikennettä sotkenut häiriö on korjattu – Vapaavuori käynnisti selvityksen asiasta

Helsingin kaupungin palveluja tiistai-illasta asti sotkenut laaja tietoliikennehäiriö saatiin korjattua keskiviikkona alkuiltapäivästä, kertoi viestintäpäällikkö Maija-Liisa Kasurinen kaupunginkansliasta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo käynnistäneensä selvityksen useita keskeisiä järjestelmiä häirinneestä tietoliikenneviasta. Hän ilmoitti asiasta Twitterissä.

Häiriö aiheutui metron muutostöihin liittyvästä kuitukaapelityöstä. Sen seurauksena esimerkiksi kaupungin sähköpostit ja chat-palvelut eivät toimineet ja puhelinpalveluissa oli ongelmia.

Esimerkiksi terveysasemien, hammashoidon, neuvoloiden ja seniori-infon takaisinsoittopalvelu ei toiminut normaalisti, kun asiakkaille ei kyetty soittamaan takaisin.

Myös metro- ja raitiovaunuliikenteessä oli myöhästymisiä ja vuorojen peruuntumisia, koska kalusto- ja kuljettajakierron varmistavat järjestelmät olivat poissa käytöstä.

Häiriön takia myös metron laiturinäytöt eivät näyttäneet junan tulotietoja, ja osa HSL:n lippuautomaateista oli poissa käytöstä.

Juttuun ja otsikkoon lisätty klo 19.58 tieto Vapaavuoren käynnistämästä selvityksestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme