Mainos

Helsingin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja päivähoito-ongelmista: Hälyttävää

Helsingin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Arto Bryggare (sd) kuvaa Helsingin päiväkotitilannetta hälyttäväksi. Bryggaren mukaan kaupungin on pitänyt sopeutua nopeasti tilanteeseen, jossa päivähoidon suosio on kasvanut voimakkaasti, ja perheiden muuttoliike Helsinkiin on voimistunut.

- Ennusteet ovat menneet päin seiniä, sanoo Bryggare.

Helsingin päiväkotien henkilökuntatilanne oli MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman selvityksessä erityisen huono. Selvityksessä vertailtiin päiväkotien käyttöasteita Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla ja Turussa syyskuussa.

Päivähoitoasetus määrittelee henkilöstön ja lasten suhdeluvun päiväkodeissa. Helsingissä vain 5 prosenttia päivähoitoyksiköistä oli sellaisia, joissa käyttöaste ei kertaakaan ylittänyt asetuksen määrittämää maksimia. Siis vain joka 20:s helsinkiläispäiväkoti oli sellainen, jossa oli tarpeeksi hoitajia joka päivä tutkimusaikana.

Bryggare: Kyse ei pelkästään rahasta

Bryggare kuvailee Helsingin taloudellista tilaa ”haasteelliseksi”, mutta tinkiminen on hänen mukaansa tehtävä muualta, koska vaatimus henkilökunnan määrästä on asetusperusteinen.

Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään rahasta. Bryggare kertoo, että viime budjetissa lisättiin merkittävästi rahaa lasten päivähoitoon, mutta sijaisten löytäminen ei aina onnistu rahalla.

- Me ollaan yritetty pitää sijaisjärjestelmää, mutta se ei ole toiminut.

Helsingin kaupungin hallituksen 1. varapuheenjohtaja Arto Bryggare ei vielä halua ottaa kantaa siihen, miten tilannetta aiotaan parantaa, koska ensin on tutkittava vaihtoehdot.

- Asia varmasti nousee esille seuraavassa kokouksessa maanantaina. Uskon, että saadaan selvitys tilanteesta ja esitykset siitä mitä voidaan tehdä.

Päivähoidon ongelmat tuskin ovat syntyneet vuodessa tai kahdessa. Bryggaren mukaan tilanteeseen on kuitenkin joka vuosi reagoitu jollakin tavoin.

- Me ollaan lisätty joka vuosi budjettiin yli sen, mitä alkukeväästä on pohdittu päivähoitoresursseja, Bryggare vastaa.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot