Mainos
Mainos

HS: Helsingin keskustaan odotettavissa ruuhkia – taksit kokeilevat uutta lakia puolilta päivin

Helsingin ydinkeskustaan on odotettavissa ruuhkia tänään, kun taksikuskit osoittavat mieltään eduskunnan käsittelyssä olevaa taksilakia vastaan.

Helsingin Sanomien mukaan voimaan tullessaan uusi laki poistaisi takseilta tähän saakka määrätyt asemapaikat ja muun muassa vapauttaisi taksien hinnoittelun ja määräsääntelyn. 

Taksinkuljettajien mielenilmaus alkaa kello 12. Se kestää arviolta pari tuntia.

Lehden mukaan Helsingin taksiautoilijoiden yhdistys järjestää päivää ennen eduskunnan käsittelyä ns. liikennekaarikokeilun, jonka tarkoituksena on näyttää, mitä tapahtuu, kun uuden lain hengessä Helsingin keskustan vilkkain taksiasema Rautatieaseman kupeessa avataan kaikille takseille.

– Kokeilemme sitä, mitä se tarkoittaa kaupunkiliikenteelle ja kaupunki-infrastruktuurille, kun palvelu keskittyy vain kaupunkeihin ja vilkkaasti liikennöityihin taksiasemiin”, sanoo Helsingin Taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Anssi Roitto lehdenhaastattelussa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme