Mainos
Mainos

Helsingin keskustasta ja Itä-Helsingistä uhkaa loppua vesi – välitön uhka väistyi

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY:n) Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksella on sähköteknisiä ongelmia.

Vedentulo uhkasi loppua noin kello 21, mutta laitoksella saatiin käyttöön varasyöttöjärjestelmä, jonka turvin pääjärjestelmän vika yritetään korjata.

Helsingin keskustassa ja Itä-Helsingissä asuvia pyydetään edelleen välttämään turhaa vedenkäyttöä. Vika koskee mahdollisesti noin 200 000 kaupunkilaista.

Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksen käyttöpäällikkö Matti Ropposen mukaan varasyöttöjärjestelmän pitäisi antaa muutama tunti lisää aikaa selvittää ongelmat.

– Meillä on varaosa tulossa ja miehet tekee töitä koko ajan sen eteen että saadaan järjestelmä pystyyn. Aika pitkään pärjätään varasyötön kanssa.

Ropponen kuitenkin vetoaa helsinkiläisiin, etteivät he saunoisi tänään ja että suihkunkin voisi jättää aamuun.

Vesitorneissa ja verkostossa olevassa vedessä ei ole laatuongelmia.

Mikäli varsinaista sähköjärjestelmää ei saada toimimaan Vanhankaupungin laitoksella, vedentulo Itä-Helsingissä ja Helsingin keskustassa uhkaa edelleen loppua myöhemmin illalla. Välitöntä uhkaa ei tällä hetkellä kuitenkaan ole.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme