Mainos
Mainos

Helsingin KTV-läisiä jäi pois töistä

Noin 3000-5000 Kunta-alan ammattiliiton KTV:n työntekijää on jäänyt tänään tulematta töihin Helsingissä.

Syynä on Helsingin kaupunginhallituksen eilinen päätös korkeitten virkamiesten palkankorotuksista. Mm. virastopäälliköiden palkat kohoavat uudessa järjestelmässä jopa 26 prosenttia.

Poisjääntejä tai töistä lähtemisiä on tapahtunut mm. päivähoidossa ja liikuntavirastossa, kertoo KTV:n Helsingin toimiston aluepäällikkö Pekka Soini.

Myös Helsingin Energian ja Helsingin Veden työntekijöillä on suunnitteilla mielenilmaisuja. KTV ei halua järjestönä ottaa vielä kantaa spontaaneina pitämiinsä vastalauseisiin.

Liitto kuitenkin katsoo, että tehty palkkaratkaisu on täysin ylimitoitettu ja vesittää neuvottelut ns. Helsinki-sopimuksesta, joka olisi tarjonnut etua kaupungin työntekijöille pääkaupungin korkeitten elinkustannusten vuoksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot