Mainos
Mainos

Helsingin Kumpulaan avaruuskeskus

Keskuksessa tehdään muun muassa tutkimusta, kehitetään avaruuslaitteita ja koulutetaan avaruustutkijoita.

Helsingin yliopiston fysikaalisten tieteiden laitos ja Ilmatieteen laitos perustavat yhdessä avaruuskeskuksen. Avaruuskeskus sijoittuu Helsingin Kumpulaan, jossa molemmat laitokset jo ennestään sijaitsevat. Ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan keskuksen johtajaksi tulee professori Hannu Koskinen.

Kumpulan avaruuskeskus on yhteistyöorganisaatio, jonka tehtäviin kuuluvat tutkimus, avaruuslaiterakennuksen ja laajojen avaruusprojektien tukipalvelut sekä mittalaitteiden operointiin ja datan vastaanottoon ja jatkokäsittelyyn liittyvät tehtävät. Keskus myös jatkokouluttaa avaruustutkijoita.

Ensi vuonna keskus työskentelee muun muassa Euroopan avaruusjärjestön ESA:n Merkurius-lennolle tulevan röntgeninstrumentin parissa. Samoin tärkeä tehtävä on kosmista taustasäteilyä mittaavan Planck-satelliitin havaintojen analysointijärjestelmän kehittäminen. Keskus kehittää myös pienten Mars-laskeutujien prototyyppejä yhteistyössä Venäjän avaruustutkimusinstituutin kanssa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot