Mainos
Mainos

Helsingin mediatalot lisäsivät turvallisuutta

Myös Yleisradio ja Sanomatalo Helsingissä lisäsivät turvallisuutta sen jälkeen, kun epäilyttävä jauhekirjelähetys löydettiin MTV3:n tiloista tänä aamuna.

Helsingissä sijaitsevat suuret mediatalot ovat lisänneet turvatoimiaan tänään löydettyjen epäilyttävien kirjelähetysten vuoksi. Tähän mennessä epäilyttävää jauhetta on löydetty MTV3:n tiloista.

Yleisradion Pasilan televisio- ja radiokeskus ei ole vastaanottanut epäilyttäviä kirjelähetyksiä. Sanoma Osakeyhtiön Sanomataloon ei myöskään ole saapunut epäilyttäviä postilähetyksiä. Mediatalot ovat ottaneet käyttöön tavallista tiukemmat turvatoimet.

Posti tarkkailuun myös eduskunnassa


Taloon tulevan postin tarkkailua on tehostettu myös eduskunnassa.

Turvallisuuspäällikkö Jukka Savola kertoi tänään, että niin kauan kun tilanne on epäselvä, kaikki epäilyttävännäköinen posti pysäytetään ja sellaisen avaaminen on kielletty. Savolan mukaan eduskunnassa on normaalistikin käytössä järjestely, jossa kaikki taloon tuleva posti tarkastetaan keskitetysti. Jos jotain epäilyttävää havaitaan, vastaanottajalta kysytään lupaa avata ja tarkistaa lähetyksen sisältö.

-Jos sitten olisi kysymys sellaisesta, mistä nyt on puhuttu, lähetystä ei tietenkään aukaista.

Ainakaan iltapäivällä ei ollut tiedossa, että eduskuntaan olisi tullut uudentyyppisiä epäilyttäviä kirjeitä.

Savolan mukaan eduskunnalle tulee normaalistikin aika paljon sellaista postia, joka on tavalla tai toisella epäilyttävää. Kyseenalaisen postin määrä vaihtelee viikoittain vähän siitä riippuen, millaisia asioita eduskunnassa on kulloinkin käsittelyssä.

Vakavimpina pidetyt lähetykset päätyvät turvallisuuspäällikön tutkittavaksi.

(MTV3-STT)

Viranomaiset pitävät jauhekirjeitä lähinnä ilkivaltana, mutta kaikki tapaukset tutkitaan vakavasti. Sisäministeri Ville Itälän mukaan minkäänlaiseen pilailuun ei nyt ole varaa.

(Kymmenen uutiset 16.10.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme