Mainos
Mainos

Helsingin merivesialue tyydyttävässä kunnossa

Pääkaupungin merivesi on kirkastunut sitten 1990-luvun alun.

Helsingin merivesialueen tila on tyydyttävä. Helsingin ympäristökeskuksen mukaan vesi on kirkastunut selvästi 1990-luvun alusta. Sinilevien määrä on kuitenkin lisääntynyt viime vuosina.

Ympäristökeskuksen mukaan veden laatu on Vanhankaupunginlahdessa välttävä. Muilla lahtialueilla, Kruunuvuorenselällä sekä jätevesien purkupaikoilla se on tyydyttävä. Sisäsaariston ulkopuolisella merialueella veden laatu on hyvä.

Sinilevien määrä vesialueella on kasvanut ympäristökeskuksen mukaan lähinnä Suomenlahden yleisen rehevöitymisen vuoksi. Mereen laskettavan jäteveden typpipitoisuus on laskenut vuoden 2004 jälkeen, jolloin Viikinmäen vedenpuhdistamolla otettiin käyttöön uusi jälkikäsittely-yksikkö. Yksikön ansiosta myös jäteveden fosforikuormitus on pienentynyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot