Mainos
Mainos

Helsingin olympialaisten soihtu jäi myymättä

Vuoden 1952 kesäolympialaisten soihtu on jäänyt myymättä huutokaupassa Helsingissä tänään.

Soihdun minimihinta oli 200 000 euroa, eikä soihtua saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle. Museovirasto on asettanut soihdun vientikieltoon.

Olympiasoihdun myynti on harvinainen tapaus, sillä Suomen isännöimiä vuoden 1952 kesäolympialaisia varten valmistettiin 23 soihtua. Soihtuja on kahdenlaisia, 16 hopeasoihtua ja 7 uushopeista soihtua.

Hopeasoihduista neljä on hävinnyt, ja suurin osa lopuista on museoissa, kertoo toimitusjohtaja Christian von Schantz huutokauppaa hoitavasta Rahaliike Holmastosta. Hopeasoihduista yksi myytiin tänä vuonna Ranskassa yli 300 000 eurolla.

Sen sijaan tiedot uushopeasoihduista ovat hatarat. Ne jaettiin olympialaisten jälkeen soihtutoimikunnan jäsenille. Tänään kauppaamatta jäänyt soihtu on yksi niistä.

Von Schantz arvelee, että soihdun vientiluvan voisi saada vain suuri museo. Hänen mukaansa maailman olympiasoihtukokoelmissa ei ole lainkaan Helsingin olympialaisten soihtuja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme